2013. január 18., péntek

Budapest Bisztró

 A bisztró szó ebben az esetben megtévesztő.  Igazi jelentése : gyorsbüfé, talponálló, kis kocsma; Olyan hely, ahol pult mögül szolgálnak ki ételeket, italokat. 
A bisztró szó eredeti jelentése: kiszolgálás a pult mellől,egyszerűen, rongyrázás nélkül, gyorsan, otthonosan. A műfaj francia, kisvendéglőt takar, a szó eredetileg orosz: gyorsat jelent.
Szó sincs ilyesmiről.
Ez egy igazi trendi hely, Guiness sörrel, osztrigával
A magyar gaszroforradalmat nem itt vívják.
A design, a nyugati minták egy-az egyben átvétele és utánzása feltűnő.



Budapest Bisztro
 Az utóbbi időben ez a puritán elegancia látszatát hordozó életérzés egyre népszerűbb.
Mi a bisztró? 
Pszeudo fine dining laza kézzel tálalva
Manapság mindenki bisztrómániában szenved, lényegében a mai magyar közép-felső kategóriás divatosnak is mondott helyek, vendéglátó egységek mind „bisztrók”, abban a reményben, hogy ez vonzza a fizetőképes vendégsereget.  /Dining Guide/



Az "előke", ahogy illik a nagyoknál 

Az árak sem bisztró nagyságuak. A city politikai szivében nincs helye ilyen plebejus formuláknak. 
A design már-már túlzó jelenléte, még a mellékhelységekben is figyelmeztet, ez cool hely,menőknek, sikeres divatos embereknek. 
Mimelve a bisztró eredeti elemét a krétával tálára felírt napi ajánlatokat felfigyelhetünk, ezt a felszolgáló, vagy a szakács nem tudná így megkalligrafálni, ezt designer, vagy legalábbis kirakatrendező írja fel naponta . A lazaság látszata. 


Bőrén sült lazac
Sertéskeraj

Nem javasolnám, hogy valaki itt ismerje meg a magyar konyhát. Az ár-érték arány is kedvezőtlen. 
Mégis ajánlom azoknak, akik nem nézegetik at étlap jobb oldalát, és a divatos elegáns nemzetközi trendeket felmutató étteremre vágynak.

Nincsenek megjegyzések: