2012. július 27., péntek

Tesztképek, Nikon D800


A várva várt D800-as első 30 képéből vettem elő ezt a három képet. Nem lehet értékelni, hiszen a dpi 300-ról 72-re csökkent, és a pixelméret 7360x4912 -ről  1632x1082-re csökkent. Ez file méretben kifejezve: 106 MB-ről 1,6 MB -re tömörítve jpg re. De hát egy 106MB-s képet a jelenlegi sávszélességek mellett sokaknak lassú lenne kinyitni. Sokan ezt hozzák fel egyetlen negatívumként az új gép ellen. De amikor az eredeti file-be belenagyít az ember elcsodálkozik, itt már az analóg fotó határain lépünk túl.



Ne felejtsük el, ez csaknem a század része informatikailag az eredeti képnek


2012. július 25., szerda

Új Angyalföld





Váci út Fiastyúk utca sarok




Váci út Fiastyúk utca sarok


Váci út Fiastyúk utca sarok













2012. július 23., hétfő

Tihany

Belső Tó lovakkal
A Szántód-Tihanyi komp
Molnár József - Balatoni rév átkelés



A jellegzetes Balaton szin

A Tihanyi komp állomásra érkezés

Tihanyi apátság

Tihanyi ház



A Belső Tó partján

Kilátás az apátságtól

Lovaglás a Belső Tó körül

2012. július 14., szombat

Kitesurf Soma Bay



Különböző stílusú kite-okat ismerünk, beleértve a freestyle, freeride, downwinders, sebesség,  course racing , wakestyle, díjugrató és lovas-hullám. Az eszköz hasonlít egy szörfdeszkához melyet egy "sárkányvitorlával" hajtanak meg. Az ernyőket használat előtt fel kell fújni, de vannak a használatkor a szél által felfújódó  ernyők is.
A legmodernebb alapanyagokból készülnek, neoprén titánium béléssel, hatékony depower, carbon bár, színes, impregnált dyneema zsinórok és minden XXI.századi finomság.




Az Egyiptomi Soma Bay, negyven kilométerre délre Hurghadától, vonzza a kite-osokat. A sivatag és a tenger eltérő felmelegedése állandó szelet biztosít a sportoláshoz.


 1990-ben indult hódító útjára a kitesurf mint önálló sportág, ennek kiindulópontja Hawaii volt. Elterjedésében úttörő szerepet játszott két windszörfös az amerikai Laird Hamilton és a francia Manu Bertin akik a média segítségével világszerte megmutatták az embereknek ezt az új sportot .Az első hivatalos versenyt 1998 szeptemberében rendezték és a Floridai Flash Austin nyerte.



Soma Bayben egész évben van szél,és mindig süt a nap, ezért népszerű hely a szörfös és a kite-os körökben is. A fő szezon, májustól októberig tart, az átlagosan mintegy 18 csomós szél a délutáni órákban néha felerősödik 22 csomósra (különösen a szeptemberi napokban)! A klíma csodálatos, a víz télen sem hűl 22 fok alá, így egy rövid ruha elég, az egész napos szörfözéshez, amire bőven van lehetőség a megközelítőleg 250 szeles napból évente. Ami még fokozza a hely vonzóságát, hogy lagúnáiban igen alacsony a vízállás és a zátonyon belül a meder és a part is finom homokos.







2012. július 13., péntek

Tihany ékszere: Echo Residence All Suite Hotel

Kilátás az éttermi teraszról


Két épület, mindössze tizennyolc lakosztály. Az ősfás telken, közvetlen a Yachtclub felett épült a szálloda, vagy igazából nem is szálloda. Ez egy divatos kategória a szállodaiparban, külön virtuális láncot is alkotnak 

a legjobbak:
Small Luxury Hotels of the World / Luxury boutique Hotels


Echo Residence All Suite Hotel
Éttermi terasz

"Előke" az étterem teraszán


Az Echo Residence nem tagja a hálózatnak, de ebben a vonalban pozicionálja magát. Persze az árak sem a világ luxus boutique hoteljeinek szintjén vannak.

Friss lecsó vajgaluskával


Belső medence és jacuzzi



Belső jacuzzi
Kis pihenő a bejárat mellett