2012. március 3., szombat

Compact Disco Eurovision Song Contest 2012


   

A Compact Disco és a Sound of Our Hearts című dal képviseli Magyarországot a májusi bakui 57. Eurovíziós Dalfesztiválon. A korábbi évek sikeresnek gondolt eurovíziós számai után jött a csalódás. Persze a szavazatok nem nélkülözték a politikai  és egyéb országpreferenciákat. Hát ebben is elmondhattuk: egyedűl vagyunk.
 A Compact Disco mostani dala talán  legjobban megfelel az uralkodó euroatlanti pop izlésnek, és nem utolsó sorban egy remek szám kiváló előadásban.   A modern elektromos computer hangzásra a vonósok észrevétlenül húzzák rá a klasszikus , énekelhető, szerethető dallamot. A korábbi évek két kiadott CD-ik kevésbé populárisak, a versenyszámnál "gépibbek". /2009.Steroid, 2011. II /
A klip várat magára. A kiadott nem hivatalos anyag nem rossz, de ennél több is, jobb is lehetne.
Mindenesetre nagyon nagy várakozással nézhetünk a bakui döntő elé, mert mint zeneileg, mint gondolatiságban igényes kulturált produkciót küldünk.
Különösen érdekes a zenekari tagok gyökereinek különbözősége /keresztény,zsidó, iszlám/. Ez a felállás és produkció a legjobb formája, hogy a világban meglévő elöitéleteket és rossz emlékeket túllépjük. És hogy  ez a hang a mostanában talán az indokoltnál  jobban kritizált Magyarországról jön, az  igen jó szolgálatot tehet az országnak is.
Halljuk meg egymás szíveinek hangját, és a döntőben persze a Compact Disco dalát...
Hajrá !
                                       Próba Budapesten                                                        Fotó: Mester Tibor

         
                       
Link:Compact Disco - Sound of our hearts ( A Dal - MTV1 - 2012.01.28.)




Compact Disco próba                                    Fotó: Mester Tibor

Link: Compact Disco - Sound of our Hearts // Eurovision 2012 [Non-official video - HD



Nincsenek megjegyzések: