2008. április 7., hétfő

Bush Bukarestben

A Budapest Bukarest repülőút egy óra. /645 km/



Kínai turista az 1989-es változások áldozatainak emlékművét fotózza Bukarestben




A parlamenthez vezető exkluzívnak elképzelt sugárút épületei mögött fotóztam ezt a képet.A belváros, és aaz új városrész még nincs teljesen kész.


Bukarest, Parlament. Nicolaei Caucescu nem gondolta volna, hogy a két nagyhatalom első embere itt találkozik, az Ő általa megálmodott gigantikus , megalomán épületben. Ugyan a Dunát nem vezették idáig, a megépült vágyak mégis működnek.


Bukarest, Parlament



Otopeni repülőtér , új nevén Henri Coanda . A "Big Mac" farokrésze

A rmán rendőrség takarékosabban működik, mint a magyar. A kordonmozgatás kézzel történik. Minden rendőrnek megvan a "saját kordona".






A csatorna fedeleket a fontosabb helyeken lehegesztették. De n nem lehegesztett fedeleket is speciális ragasztóval rögzítik. Ha a ragasztás megsérül, azonnal tüzetes vizsgálat következik.




.


Az IL 76 MD valószínűleg az orosz hadsereg egyik vezetési pontja. Olyan, mint az a bizonyos aktatáska, csak ez nagyobb


A bukaresti Otopeni repülőtéren volt szerencsém lefotózni ezt a gépet. A híres "big mac", a Boeing C–17 Globemaster III, valószinűleg az amerikai elnök személyes biztonsági kocsijait szállítja a tárgyalásai helyszíneire. A MCChord jelzés a gépen a Washington állambeli légibázist jelöli, ahol a gép anyabázisa van.










Az Air Force One az Amerikai Egyesült Államok Légiereje bármely olyan repülőgépének a hívójele, amelyen az ország elnöke utazik. A köznyelvben ezt az elnevezést alkalmazzák az amerikai elnök 1990-től rendelkezésére álló speciális berendezésekkel felszerelt, az USAF által üzemeltetett kettő darab – 28000 és 29000 lajstromjelű – Boeing 747–200B elnöki repülőgépre is, amelyek a légierőnél a VC–25A típusjelzést kapták. Az alelnök repülőgépének Air Force Two a hívójele.



Air Force One


Ferihegyen néhány amerikai szállító és tanker gép. A bukaresti csúcs alatt a környező légtér védelmét ellátó vadászgépek utántöltését végezték innen Budapestről, a polgári Ferihegyi reptérről.


Liszt Ferenc repülőtér, Budapest










Nincsenek megjegyzések: