2008. január 11., péntek

Korál szigeten

Az alábbi Meemu Atoll űrfotó helyszíne 200 kilóméterre van az egyenlítőtől /északra/.A Seychelles szigetek is 200 km-re /délre/.
Az Indiai Óceán végtelen vizein sok szép sziget található. A távolságokat erzékletessé teendő a Meemu atoll /Maldív/, valamint a Seychelles szigetek között 2.300 kilóméter távolság van! A beszennyezett Föld olyan területe ez, amely még megőrizte tisztaságát.

Zanzibár egy lakatlan részén található a Gemma dell'Est szálloda, amely a Zamani Kempinskivel versenyez a sziget legjobb szállodájának címéért. A gyönyörű tiszta fehér korál partok, az élővilág tobzódó gazdagsága a parti vizekben , az érintetlenség valós érzetét keltik. Aki nem viseli a kis szigetek "bezártságát" annak inkább Zanzibár szigete ajánlható. Itt kulturális és egyéb élményekhez is hozzá lehet jutni. A partok ugyanakkor tökéletes korállsziget jellegűek, fehér színűek, gazdag élővilággal. A főszigetet mely elég sűrűn lakott kisebb lakatlan szigetek veszik körűl. A romantikára vágyóknak érdemes ezeket is meglátogatni.



A Föld felészínének 70 százalékát víz borítja. Az óceánok átlagmélysége több kilométer. Ide átlagos halandó nem juthat le. Ahol az óceáni élővilágot meg lehet csodálni: az az atollok vidékei.
Ki ne szeretne egzotikus akváriumban halakkal úszni. A cápától sem kell félni! Látható, ahol ennyi hal van, miért az embert támadná meg? Nem is támadja, ez csak az amerikai filmstúdiók ötletembereinek agyában van így. Az egész világon évente 4-5 halálos cápatámadást jegyeznek fel. Ugyanakkor csak az Egyesült államokban többszáz ember életét veszti el kutyatámadásban!Az idegenforgalmi irodák brosuráikban meg is jegyzik, a statisztikák alapján, csak a fákról leeső kókuszdió az egyenlen baleseti forrás a Maldív szigeteken. Ne becsüljük le ezt a veszélyt, egy kétkilós kemény dió tíz méterről nagy erővel tud becsapódni.



Meemu Atoll, Seedihuraa lakatlan sziget. A közeli Hakuraa Club Chaya Lagoon resort, valamint a Meghufushi resort vendégei látogatják ezt a szigetet. A szigetet egyszerre csak két fő látogathatja, /Ádám-Éva program/és éjszakára nem maradhat senki a szigeten. A környező hasonló lakatlan szigeteket apálykor jó úszók elérhetik./kb.200m/de az apály-dagály váltáskor erős áramlatokkal találkozhatunk.









Nincsenek megjegyzések: