2008. január 31., csütörtök

Különleges éttermek





















Kenyában a Tanzániai határhoz közel van a Shimba Hills rezervátum. Nem olyan nevezetes mint a Szerengeti, kisebb, dombos, erdős. Az eredeti afrikai esőerdők maradványai itt lehet látni. Persze az erdőben nehezebb az állatokat észrevenni, mint a sík, növénytelen pusztákon, mint a Tsavo, vagy az előbb említett Szerengeti.






Ezen a Shimba Hill természetvédelmi területen található ez a különleges Lodge, szálloda, étterem. A buja növényzet árnyában keskeny úton jutunk ide. Trópusi fák törzséből készített oszlopokon áll az épület. Körülbelűl tíz méterre a talajszint felett vannak a közösségi helységek, fölöttük a szobák és lakosztályok. Mindez egy dzsungel-tó partján, alattunk krokodilokkal.






Vendéglátóipari szempontból hangsúlyozandó a környezetbarát, papírt nem pocsékló étlap, melyet a pincér bemutat az érkezőknek. Ennyire a természetben nincs étterem. Míg étkeztünk, valamilyen sashoz haonló, nagyméretű madár halat kapott ki reptében a tóból, majomcsapat vonult el a parton, akrokodilok, illetve ahhoz hasoló állatok verekedtek alattunk. Az étterem asztalain vörös mókos szaladgált, táplálékra várva a vendégektől, amit meg is adtunk neki.






Az étkezés után a séta a lombkorona szintjén történik. Kis deszkaösvényt alakítottak ki a a nagy lomkoronák között, kis pihenőkkel , ahonnan jó kilátás nyílik avadak csapásaira.






Az egyik ilyen pihenőn addig nézegettem az állatokat, míg elaludtam. Persze ez a kenyai sörtől, és az ízletes ételtől is lehetett.













Nincsenek megjegyzések: